Færgen

Populær færge satser på ekstra mange gæster til sommer

Foto: Mads Krabbe

Lokale pendlere har taget den ny klimavenlige Thyborøn-Agger færge – der populært sagt binder Vestkysten sammen – til sig. Nu gør færgeselskabet en ekstra indsats for at få flere turister til at bruge overfarten til sommer.

Det sker med udvidet sejlplan og særlige attraktive billetter til gående og cyklende.

”Det går rigtigt godt med vores faste pendlere og brugere af færgen, men med udvidede sejltider og en afgang 21 fra Thyborøn og klokken 21.20 fra Agger, så kan turister i øget omfang få gavn af færgen,” siger formand for bestyrelsen, Erik Flyvholm, der også er borgmester i Lemvig Kommune.

Færgeselskabet er ejet af Lemvig Kommune og Thisted Kommune. Og med Nationalpark Thy nord for Limfjorden og Geopark Vestjylland syd for Limfjorden, så bruger mange gående og cyklister også færgen i højsæsonen.

Nu betyder nye attraktive dagsbilletter til gående og cyklister, at man ved køb og brug af en dagsbillet indenfor samme dag, kommer gratis retur med færgen.

”Både cyklister og gående kan nu få oplevelser på begge siden af fjorden og færgen vil være det naturlige bindeled langs et af de mest naturskønne områder ved hele Vestkysten,” siger næstformand, Kristian Tilsted, der også sidder i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse og Klima, Miljø og Teknikudvalget.

De nye tiltag gælder fra juni til august 2021, hvor der også arbejdes med øvrige event-tiltag for turister.

Hvert år bruger cirka 145.000 passager færgen.

:

Thyborøn- Agger Færgefart © 2024
Danish